Mozilla

Пројекти на којима радимо.

Циљ наше заједнице је ширење знања и искустава у области информационих технологија, али и омогућавање Mozilla производа на српски језик ради њиховог лакшег коришћења за људе са наших простора. На овој страници ће те пронаћи основне информације о пројектима на којим радимо и на којима нам можете помоћи у колико желите да волонтирате за нашу заједницу.

 • Локализација (l10n)

  Локализација подразумева превођење Mozilla производа као што су Firefox, Firefox Android, Thunderbird, веб сајтови, као и промотивних и едукативних материјала на српски језик. Водич за локализацију можете пронаћи на нашој wiki страници.

 • Тестирање (Quality Assurance)

  Помозите нам при тестирању локализације а и самог рада Firefox-a, Firefox-а за Android, Thunderbird-, проналазите и исправљајте грешке.

 • Корисничка подршка

  Тим корисничке подршке је задужен за превођење чланака за корисничку подршку на SUMO платформи. Ти чланци служе да помогну другима у колико наиђу на неки проблем који не могу решити.

 • Маркетинг на друштвеним мрежама

  Имате искуство (или желите да га добијете) у маркетингу? Одлично! Можете нам помоћи тражењем и ширењем вести из области Mozilla-них мисија, слободног софтвера, интернет безбедности и приватности и других сличних области.